Dorpskerk Poortugaal

Bij de dorpskerk van Poortugaal zijn wij in 3 fases  het interieur aan het aanpassen, in samenwerking met Matthijs Klooster architecten en de rijksdienst die alles onder de loep heeft genomen.

In de eerste fase hebben wij een eikenhouten tochtportaal gemaakt met deuren van meer dan 3 meter hoog! Het eiken is gekleurd naar het interieur van de kerk.

De tweede fase is het maken van een toiletruimte in een losstaande kubus in de kerk. Deze kubus moest zoveel mogelijk wegvallen. Hiervoor hebben wij grenen gebruikt dat ook voor het plafond in de kerk is gebruikt. De deuren zijn voorzien van onzichtbare scharnieren en de grenen bekleding loopt door over de deuren, waardoor ze bijna wegvallen.

De derde fase is het maken van een consistorie in het koor van de kerk. De foto’s hiervan volgen snel!

Een van onze kernactiviteiten is het uitvoeren van restauraties aan monumenten. Al bijna 40 jaar werken wij op verschillende locaties zoals kerken, kastelen, musea, herenhuizen en boerderijen. We combineren traditioneel vakmanschap met innovatieve technieken en materialen, het ouderwetse vakmanschap in een modern jasje. Oog voor detail speelt hierbij een belangrijke rol.

Bij aanpassingen en verbouwingen aan monumentale panden kunnen wij u volledig ontzorgen.
Indien nodig onderhouden wij contacten met de Monumentenwacht en zorgen wij er als hoofdaannemer voor dat alles goed verloopt.

Foto's van Dorpskerk Poortugaal

Contactgegevens

MACHINAAL TIMMERBEDRIJF DE WAARD B.V.
Handelsweg 10
3161 GD Rhoon
Telefoon: 010-501 85 59
E-mail: info@mtdewaard.nl

Routekaart